top of page
Pita falafel
Ingrediënten
Pitabroodje, groot
Falafel, ongeveer 3 - 4 stuks per broodje
1/2 peer in plakjes (mag met schil)
stukje halloumi
stuk rode kool, in slierten geraspt
knoflooksaus
zonnebloemolie
grillpan
broodrooster
Bereiding
Bereid de falafel zoals op de verpakking vermeld.
Snijd ondertussen per broodje 4 reepjes halloumi van ongeveer een halve centimeter dik en bestrijk deze aan alle kanten met wat olie. Doe ook wat olie in de grillpan en verhit deze op hoog vuur. Grill eerst de plakjes peer aan beide kanten, totdat er mooie bruine grillstreepjes op komen. Als de strepen te donker worden, zet dan het vuur wat lager. Haal de gegrilde peer uit de grillpan en bewaar tot gebruik op een bordje. Grill nu de halloumi op dezelfde manier.
Rooster het pita broodje in een broodrooster. Ik rooster het broodje altijd twee keer achter elkaar. Op deze manier krijgt het broodje een mooi knapperige buitenkant en is het broodje makkelijk in te snijden.
Snijd het pitabroodje open en besmeer beide helften dun met knoflooksaus. Leg per broodje 3 of 4 falafelballetjes. Leg de gesneden rode kool op het bord en garneer met de peer en de halloumi. Naar smaak kunnen alle ingrediënten ook bij elkaar op het broodje gedaan worden.
Eet smakelijk!
.jpg)


Persoonlijke begeleiding voor een blijvend gezond gewicht en voedingspatroon
bottom of page