top of page

Gezond gewicht

Worstel je met je gewicht? Ben je te zwaar of juist te licht? Wil je niet meer jojoën? Ik kan je daarbij helpen. Uitgangspunt bij het bereiken van een gezond gewicht is de voeding. Ik schrijf je geen dieet voor, maar begeleid jou door een voedingsadvies op maat samen te stellen. Je leert om gezonde keuzes te maken, waarbij je geniet van wat je eet, nieuwe producten uitprobeert en je de voedingstoffen binnen krijgt die noodzakelijk zijn voor je lichaam. We werken toe naar een BMI (body mass index) tussen de 18,5 - 25. Bij overgewicht kan een gezonder gewicht ook al bereikt worden door het verminderen van het lichaamsgewicht met 5 - 10%, zonder dat je daarbij onder een BMI van 25 uitkomt. 

Einddoel is, dat wanneer je jouw streefgewicht hebt bereikt, je dit vol kunt houden, doordat je tegelijkertijd een gezond en lekker basismenu hebt opgebouwd. Op dit basis menu kun je blijven terugvallen en behoud je makkelijker je gezonde gewicht.

Persoonlijke ervaring:

Sam, 22 jaar: "Ik heb me aangemeld bij Marijke omdat ik graag wat slanker zou willen zijn en gezonder wilde eten. Ik merkte namelijk dat ik vaak behoefte had aan chocolade en het moeilijk vond om mezelf in bedwang te houden. Samen met Marijke heb ik mijn eetpatroon in kaart gebracht en hebben we gezocht naar de juiste verdeling van de hoeveelheid calorieën over de dag. Ik heb de begeleiding van Marijke als heel prettig ervaren. De focus ligt op wat ik nodig heb, welke oplossingen ingezet kunnen worden en vooral op wat er al wel goed gaat en waar ik trots op mag zijn. Na elk consult liep ik weer met een positief gevoel en vol motivatie de deur uit!"

Persoonlijke ervaring:

Anne, 53 jaar: "Na jarenlang jojoën en tobben met mijn (te hoge) gewicht en tientallen diëten geloofde ik niet meer in het ooit behalen van een gezond gewicht. Maar door het blijven stimuleren en motiveren van Marijke ging ik zelf ook weer geloven dat het mij zou lukken om blijvend af te vallen. En daar begint het mee!"

Persoonlijke begeleiding voor een blijvend gezond gewicht en voedingspatroon

bottom of page