Omelet met groentes

 

Ingrediënten

1 volkoren boterham

2 eieren

Scheutje melk

Groentes naar keuze: ui, paprika, champignons, prei, tomaat, courgette enz.

(kijk vooral wat je nog over hebt in de groente la en wat je anders weg zou gooien.

Hiermee kun je een heerlijke lunch maken.)

Vloeibare bak- en braadproduct 

Peper

Bereiding

Doe een beetje vloeibaar bak- en braadproduct in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui op een zacht vuurtje. Voeg de overige, kleingesneden, groentes naar keuze toe en bak deze enkele minuten mee. 

Klop ondertussen in een schaaltje de twee eieren los met een scheutje melk en wat peper. Voeg het losgeklopte eimengsel toe aan de gegaarde groentes in de koekenpan en laat het ei op een zacht vuurtje langzaam stollen. Let goed op dat het vuur niet te hoog staat, anders brand het ei aan de onderkant aan voordat de bovenkant gestold is. Dek de pan eventueel af met een deksel, om de omelet sneller te laten stollen.

Als het ei aan de bovenkant gestold is, is het gaar. 

Klap het ei dubbel en schep het op de volkoren boterham.

Eet smakelijk!

20191030_131224 (2).jpg

Persoonlijke begeleiding voor een blijvend gezond gewicht