Muffins met blauwe bessen en chiazaad

Ingrediënten (12 muffins)

125 gram bloem

75 gram volkoren meel

200 gram havermout

1 tl bakpoeder

1 tl kaneel

3 el chiazaad

1 snufje zout

75 gr bruine basterdsuiker

2 bananen, geprakt

2 grote eieren, gesplitst

250 ml melk

3 el zonnebloemolie

125 gram blauwe bessen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 12 papieren vormpjes in een muffinblik.

Meng de bloem, het meel, de havermout, het bakpoeder, de kaneel, het chiazaad, het zout en de suiker. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en doe er de banaan, eidooiers, melk en olie in . Roer er een vloeibaar beslag van.

Klop de eiwitten in een andere komt tot slappe pieken. Spatel ze met de blauwe bessen egaal door het beslag.

Verdeel over de vormpjes en zet ze 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en stevig aanvoelen.

Luchtdicht verpakt zijn de muffins 4-5 dagen houdbaar. Je kunt ze ook heel goed in afsluitbare diepvrieszakken doen en invriezen.

Eet smakelijk!

(dit recept komt uit het boek 'Vers' van Donal Skehan)

20200111_140107.jpg

Persoonlijke begeleiding voor een blijvend gezond gewicht