top of page

Granola

Ingrediënten

325 gram grove havermout

150 gram gemengde noten, grof gehakt (ongebrand en ongezouten)

100 gram pompoenpitten

50 gram zonnebloempitten

1 tl kaneel

snufje zout

3 eetlepels kokosolie, gesmolten

3 eetlepels honing

5 gedroogde abrikozen

5 dadels

65 gram bananenchips

65 gram cranberry's 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 C.

Meng de havermout, gemengde noten, pompoenpitten, zonnebloempitten, kaneel en zout in een grote kom.

Meng er de gesmolten kokosolie en honing door en roer grondig.

Verdeel het mengsel gelijk matig over een met bakpapier beklede bakplaat.

Zet de bakplaat voor 13 minuten in de oven, schep daarna het mengsel om en zet het nogmaals voor 13 minuten in de oven. Let goed op dat het mengsel niet te donker wordt, of dat de noten verbranden. Haal het mengsel eventueel eerder uit de oven.

Laat het geroosterde mengsel op de bakplaat afkoelen. 

Snijd ondertussen de dadels en abrikozen in stukken. Voeg de dadels, abrikozen, cranberry's en bananenchips toe aan het mengsel. Naar eigen voorkeur kan ook gekozen worden voor ander gedroogd fruit, zoals rozijnen, gedroogde appel.

Verpak de granola luchtdicht. De granola is ongeveer twee weken houdbaar.  

(basis van deze granola komt uit het boek 'Vers' van Donal Skehan)

 

20170515_165025 (2).jpg
20191211_092406.jpg

Persoonlijke begeleiding voor een blijvend gezond gewicht en voedingspatroon

bottom of page