Gepocheerd ei met spinazie en zalm

Ingrediënten

2 volkoren boterhammen

2 eieren

100 gram spinazie

50 gram gerookte zalm

scheutje olijfolie

scheutje azijn

peper

Bereiding

Rooster de volkoren boterhammen in een broodrooster. Doe ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en wok hierin kort de spinazie tot deze helemaal geslonken is. Als de spinazie heel nat is, laat deze dan uitlekken in een vergiet. Verdeel de gewokte spinazie over de twee geroosterde boterhammen. Verdeel de gerookte zalm hierover.

Breng ondertussen in een pan ca. 6 cm water tegen de kook aan. Voeg een scheutje azijn toe. Zet het vuur laag vlak voordat het water kookt. Maak met een houten lepel een draaikolk in het water. Breek 1 ei in het midden daarvan en laat ongeveer 3 tot 5 minuten pocheren. Pocheer op dezelfde manier ook het tweede ei. Klik hier voor een instructiefilmpje ei pocheren. 

Leg beide gepocheerde eieren voorzichtig bovenop de zalm. Breng op smaak met wat peper.

Eet smakelijk!


 

20180424_125529.jpg

Persoonlijke begeleiding voor een blijvend gezond gewicht