Courgette quiches 

 

Ingrediënten

2 courgettes
250 gram diepvries tuinerwten (ontdooid)
30 gram geroosterde pijnboompitten
1 el verse bieslook
200 gram witte kaas
4 middelgrote eieren
muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in linten van ca. 2 mm dik. Doe de erwten in een hoge beker en mix tot een puree. Voeg de bieslook en witte kaas toe en mix tot een gladde massa. Voeg de eieren toe, bestrooi met zwarte peper en mix tot het weer een glad mengsel is. Voeg als laatste de geroosterde pijnboompitten toe en roer deze er doorheen. Druk tegen de zijkant van elke muffinvorm-holte 1 courgettelint. Schenk het erwtenmengsel erin. Rol de rest van de linten op en plaats in elke holte 2 à 3 linten, zodat er een roos ontstaat. Bak de quiches in het midden van de oven in 30 minuten gaar.


Eet smakelijk!

(Dit recept komt van de receptensite van de AH. In mijn variatie voeg ik de pijnboompitten er pas aan het einde aan toe in plaats van ze te pureren. Hierdoor blijven de pijnboompitten heel en geven ze de quiches een extra bite. Klink hier voor de link naar het originele recept. 

 

20210429_174152_edited.jpg

Persoonlijke begeleiding voor een blijvend gezond gewicht