top of page

Bananen pannenkoekjes

Ingrediënten

1 banaan

2 eieren

15 - 20 gram havermout

75 gram diepvriesfruit bosvruchten (ontdooid)

of eventueel vers klein fruit zoals frambozen, bessen, aardbeien enz.

 3 eetlepels kokosyoghurt (eventueel gemengd met magere yoghurt)

Vloeibare bak- en braadproduct

Bereiding

Pel de banaan en snijd het in grove stukken en doe de stukken in een maatbeker. Breek hierboven de 2 eieren. Voeg 15 gram havermout toe en meng het geheel door met een staafmixer. Het geheel moet er uit komen te zien als een dun pannenkoekbeslag. Voeg dus niet gelijk teveel havermout toe. Is het mengsel te dun, voeg dan wat extra havermout toe. Is het mengsel te dik, voeg dan een extra ei toe. 

Doe wat vloeibare margarine in een koekenpan, laat dit heet worden en schep hier drie kleine porties beslag in, zodat je drie kleine pannenkoekjes krijgt. Bak de pannenkoekjes enkele minuten totdat de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoekjes om en bak nog enkele minuten tot de onderkant opnieuw mooi bruin is. Zet het vuur vooral niet te hoog. Bak zo de pannenkoekjes, totdat heb beslag op is. 

Leg een pannenkoekje op een bord en schep hier wat kokosyoghurt op. Vooral niet teveel, want dan gaat de stapel glijden en ziet het er niet meer mooi uit. Leg er een tweede pannenkoekje bovenop met weer wat kokosyoghurt. Stapel zo door tot de pannenkoekjes op zijn, of maak er twee porties van. Eindig met een pannenkoekje.

Schep hier bovenop de ontdooide bosvruchten en eventueel er nog wat naast. Maak er een mooi geheel van.

Eet smakelijk!

20200601_120657.jpg

Persoonlijke begeleiding voor een blijvend gezond gewicht en voedingspatroon

bottom of page